Elmätare

I juli 2018 beslutade regeringen om nya funktionskrav för elmätare. Mätarna med de nya funktionskraven ska senast vara på plats år 2025.

De nya kraven innebär bl.a. att mätarna ska klara kvartsvis mätning.

Under hösten 2019 påbörjade vi att byta ut de mätare som ej klarar de nya funktionskraven och vi räknar med att vara helt färdiga under 2024. 

Din nya mätare kommer att ha en HAN-port där du som kund kan ansluta en egen lastbalanserare eller mätare som kan skicka dina mätvärden i realtid till din mobil eller annan enhet. Önskar du nyttja den är det viktigt att du kontaktar oss så att vi kan aktivera den åt dig.

Att tänka på inför mätarbytet

Det är Kvänum Energi som äger elmätaren, därför har vi rätt till åtkomst. Elmätarskåpet är dock din egendom och det är viktig att du säkerställer att det finns plats för vår nya mätare (den nya mätaren har inte nödvändigtvis samma mått som den gamla). Tänk på att frigöra ca 17 x 27 cm (bxh) för att vi ska få plats med den nya mätaren.

Sitter mätaren utomhus behöver ingen vara hemma när vi kommer för att byta din elmätare. Inför bytet kommer vi dock meddela en tid för bytet då det orsakar ett kort avbrott.

Sitter din mätare inomhus behöver vi komma in till dig. Vi kommer då överens om en tid för mätarbyte som passa er. En vuxen person över 18 år ska finnas i bostaden när vi kommer, om det bara finns barn hemma går vi inte in. Personal från Kvänum Energi kan alltid legitimera sig med ID06 handling. Det är viktigt att känna till detta då det förekommer personer som utger sig vara någon de inte är eller representera bolag de inte arbetar för.

Har du några frågor är det bara att höra av sig till kundtjänst.


© 2024  Kvänum Energi. All rights reserved.

Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram