Den 23/1 firar vi elens dag!

Publicerat den
21 januari, 2022

I Sverige har vi haft el sedan 1870-talet. Först användes den till belysning i industrin, på gator och i hemmen. Nu använder vi den till väldigt mycket mer och ser också att elen är en viktig del i en fossilfri framtid, elen kommer inte minst att behövas i elektrifieringen av transportsektorn och industrin för att Sverige ska bli fritt från utsläpp av fossilfria bränslen. Med el gör vi Sveriges omställning till fossilfrihet möjlig.

Många av oss tar elen förgivet, den är självklar i vår vardag. Vi saknar den först vid elavbrott, då saknar vi den ofta rejält! -Det går ju inte ens att tända lampan för att se bättre när en letar efter ficklampa, tändstickor och stearinljus!?!

Elen gör vår vardag, bekväm, upplyst, säker, friskare, tryggare, roligare och mycket, mycket mer, den är fantastisk! Värd att fira! Håll utkik på vår Instagram och Facebook, vi firar elens dag med utlottning av fina priser!

Nyhetsarkiv

© 2024  Kvänum Energi. All rights reserved.

Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram