Full fart på byggnationen av Gäsene nya panncentral

Publicerat den
23 augusti, 2018

Svensk teknik och närproducerad förnyelsebart bränsle

Kvänum Energi har fått förtroendet att som totalentreprenör uppföra biobränsleanläggningen som planeras vara i full drift till årsskiftet.

Anläggningen är den modernaste och mest effektiva i sitt slag och bygger på svensk teknik som klarar och överträffar de hårda miljökrav som ställs.

  • Extra kul är att även träpelletsen som anläggningen ska eldas med är svensk och närproducerad, precis som Gäsenes ost. Bränslet kommer från Dagsnäs utanför Falköping, vilket innebär, liksom för mjölken till mejeriet, korta transportsträckor, säger Bengt-Olof Nilsson från Kvänum Energi.

Thomas Bengtsson, Energi- och Klimatrådgivare i Herrljunga Kommun som medverkat vid valet av energilösningen säger angående projektet:

  • I sanning ett win-win projekt där man genom samarbete och öppenhet skapar hållbara energisystem. Ett praktexempel för framtida samhällsutveckling och som glädjande nog sätter Ljung och Gäsene Mejeri på den hållbara kartan i Sverige.

Den positiva klimatnyttan är så stor att Naturvårdsverket genom sin satsning ”Klimatklivet” bidrager med ett betydande investeringsstöd i projektet.

IMG_6276

Läs Gäsenes pressrelease här

Senaste nytt

Nyhetsarkiv

© 2023  Kvänum Energi. All rights reserved.

Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram