Nya elmätare

Publicerat den
13 juni, 2019

I juli 2018 beslutade regeringen om nya funktionskrav för elmätare. Mätarna med de nya funktionskraven ska senast vara på plats år 2025.

De nya kraven innebär bl.a. att mätarna ska klara timvis mätning.

Vi har påbörjat arbetet med att byta elmätare i bl.a. Kvänum samhälle. Under hösten 2019 kommer en del mätare att bytas, efter årsskiftet 19-20 sätter vi full fart med bytet av elmätare. Detta arbete kommer pågå fram till år 2022. Vi uppdaterar kontinuerligt informationen om detta här på vår hemsida.

Att tänka på inför mätarbytet

Det är Kvänum Energi som äger elmätaren, därför har vi rätt till åtkomst. Sitter mätaren utomhus behöver ingen vara hemma när vi kommer för att byta din elmätare. Inför bytet kommer vi dock meddela en tid för bytet då det orsakar ett kort avbrott.

Sitter din mätare inomhus behöver vi komma in till dig. Vi kommer då överens om en tid för mätarbyte som passa er. En vuxen person över 18 år ska finnas i bostaden när vi kommer, om det bara finns barn hemma går vi inte in. Personal från Kvänum Energi kan alltid legitimera sig med ID06 handling. Det är viktigt att känna till detta då det förekommer personer som utger sig vara någon de inte är eller representera bolag de inte arbetar för.

Har du några frågor är det bara att höra av sig till kundtjänst

Nyhetsarkiv

© 2024  Kvänum Energi. All rights reserved.

Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram