Driftstörning

Oplanerade avbrott

Nu är strömmen tillbaka hos många som varit strömlösa idag. Vi har fortsatt problem i Edum, Valeberg Ryd och i delar av Öttum. Vi arbetar för att alla våra kunder ska ha strömmen åter snarast möjligt.

För mer information om driftstörningen se vår karta

Senaste nytt till våra pelletskunder

Publicerat den
1 september, 2022

För tillfället kan vi tyvärr inte ta emot några pelletsbeställningar då våra leverantörer har meddelat att de har tillfälligt leveransstop för hemleveranser. Vi följer läget och utvecklingen och uppdaterar hemsidan med ny information kontinuerligt.

Vår ambition är att ha ett lager pelletspallar i vår depå där våra kunder kan köpa pallar att transportera hem på egen hand. I dagsläget säljer vi max två pallar per hushåll och vecka på grund av begränsad tillgång. Hör av dig till kundtjänst för aktuell lagerstatus: 0512-797070.

Vad är orsaken till förändringen på pelletsmarknaden?

Det är brist på värmepellets i hela Europa. Underskottet är stort, ca 7 miljoner ton, vilket motsvarar en fjärdedel av hela efterfrågan rapporterade SR Ekot den 27/8.

Bristen på värmepellets beror bland annat på att pellets efterfrågas i större utsträckning som alternativ till el, kol och gas beroende på rådande läge på energimarknaden. Prisläget på marknaden gör att pellets används som alternativ till kol och gas i kraftverk samt att privatpersoner vill öka sin pelletsanvändning för uppvärmning. Exporten av pellets har också minskat från stora producenter som Ukraina, Ryssland och Belarus.

Vi följer utvecklingen och hoppas att läget normaliseras, att tillgången på pellets stabiliseras inom kort! Tveka inte att höra av er om ni har frågor!

Nyhetsarkiv

© 2024  Kvänum Energi. All rights reserved.

Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram