Transformatorer till Ukraina

Publicerat den
17 mars, 2023

I onsdags lastade vi 10 krafttransformatorer för transport till Ukraina

Tänk att det i över ett år pågått ett fullskaligt krig i Europa.

Ryska väpnade styrkor beskjuter fortsatt ukrainska städer och byar. Det är svårt att sätta ord på tragedin. När bland annat energiinfrastrukturen förstörs helt eller delvis är det i princip omöjligt för lokala myndigheter att tillgodose befolkningens grundläggande behov.

Enligt Energy Community så är ca 950 000 människor utan el och 600 000 hushåll utan gas eller fjärrvärmetjänster, tillsammans med 250 000 hushåll som saknar ordentlig vattenförsörjning.

Ukrainska energibolag arbetar outtröttligt för att reparera skadad infrastruktur bara timmar efter att militär aktivitet har upphört. Detta arbete kräver oerhört mycket utrustning, verktyg och material. Vi hoppas att transformatorerna kommer att göra stor nytta.

Något som är stor bristvara och specifikt efterfrågas är krafttransformatorer. Vi på Kvänum Energi är stolta över att kunna hjälpa till och bidra till att Ukrainas energiinfrastruktur ska kunna fortsätta att fungera.

Utan vår gemensamma hjälp kommer många att tvingas överleva utan värme, el eller vatten.

Tack för bra samarbete MSB och Energiföretagen gällande planering, samordning och logistik!

Senaste nytt

Nyhetsarkiv

© 2024  Kvänum Energi. All rights reserved.

Webbplatsen är skapad av AlizonWeb AB.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram